Ομιλητές

Managers και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε κομβικά σημεία των σύγχρονων δικτύων, είτε ως επενδυτές, είτε ως χρήστες είτε ως διαχειριστές και με άμεση γνώση των απαιτήσεων για επιτυχημένη παρουσία στο χώρο.

Σωτήριος Θεοφάνης

Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΛΘ ΑΕ

Ο κ. Σωτήριος (Σωτήρης) Θεοφάνης είναι ο Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της ιδιωτικοποιημένης Εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ΑΕ και Μέλος ΔΣ της South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd.

Είναι ειδικός και διοικητικό στέλεχος με διεθνή αναγνώριση στους τομείς των Εμπορευματικών Μεταφορών, της Εφοδιαστικής και των Λιμένων.

Πρώην Στέλεχος, Προϊστάμενος Τμήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής Λιμένων & Λιμενικών Έργων στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (1985 – 1999). Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ (1999 – 2002) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) ΑΕ (2002 – 2004), ηγήθηκε των προσπαθειών για την αναδιοργάνωση και την εισαγωγή των δύο αυτών λιμενικών εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πρώην Διευθυντής του Προγράμματος Εμπορευματικών και Ναυτιλιακών Μεταφορών (FMP) (2006 – 2012) στο Κέντρο για τις Υποδομές & τις Μεταφορές (CAIT), του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Rutgers, Ν. Υερσέη, ΗΠΑ.

Σήμερα είναι Επιστημονικός Εταίρος του ιδίου Πανεπιστημίου.

Δημήτρης Μπουραντάς

Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο κ. Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του
Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive
MBA) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων
στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά
περιοδικά. Έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα

14 Ο Συνέδριο Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – Θεσσαλονίκη 23 Νοεμβρίου 2018 παρακάτω: «Μάνατζμεντ» (ΜΠΕΝΟΣ), « Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΜΠΕΝΟΣ), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των
ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Το
Γράμμα της Ελπίδας» (ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά
επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το
προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή,
εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες.
Επιπρόσθετα έχει εκδοθεί το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-
Gower Publications που βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων του Amazon.
Πρόσφατα εκδόθηκε το μυθιστόρημα «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω»
(ΠΑΤΑΚΗΣ) που αποτελεί συνέχεια του «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη».
Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το
πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική
εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και
ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί,
επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα
Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νew York Times, Diezeit, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.)

Βασιλική Μάνθου

Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Η κυρία Μάνθου είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Σχολή Επιστημών Πληροφορίας στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής με ειδίκευση σε θέματα Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης και Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Είναι πτυχιούχος του Louisiana State University, των Ηνωμένων Πολιτειών, και Διδάκτορας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Έκανε μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Loyola των Ηνωμένων Πολιτειών.  

Έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε θέματα Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, Πληροφοριακών Συστημάτων Logistics, Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές για την οργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων εθνικών και διεθνών.  Είναι μέλος σε πολλές εθνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρίες όπως Ελληνική Εταιρία Logistics, International Society for Inventory Research (ISIR). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Society of Logistics Engineers (SOLE) του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης (1999-2004) και διευθύντρια Ελλάδος της ιδίας εταιρίας από το 2000-2002. Η κ. Μάνθου είναι αξιολογήτρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Χρήστος Καραϊσαρίδης

Διευθυντής Logistics, Διαμαντής Μασούτης ΑΕ

Ο κ. Χρήστος Καραϊσαρίδης εργάζεται στην εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. από το 2011 και τα τελευταία 3 χρόνια κατέχει την θέση του Διευθυντή Logistics, εξυπηρετώντας 330 καταστήματα στην Ελλάδα από 2 Κέντρα Διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Είναι Διπλωματούχος (BSc, MSc) Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατέχει MBA του Kingston University και είναι πιστοποιημένος Project Management Professional (PMP),  European Logistics Manager (Senior Level), Sustainability Practitioner (CSE) και Lean Six Sigma (LSSGB). Πρόσφατα βραβεύτηκε ως professional of the year Europe 2018 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Logistics (ELA Brussels).

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ECR Hellas, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Καταναλωτικών Αγαθών).

Θρασύβουλος Μακιός

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Μακιός ΑΕ

 Ο Θρασύβουλος Μακιός είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στα Logistics, Εμπόριο και Χρηματοοικονομική από το Cass Business School του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Σήμερα κατέχει την θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλου στην εταιρία MAKIOS LOGSTICS, μίας εκ των ηγετών στην Ελληνική αγορά 3PL. Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση με σκοπό να μετατραπεί σε μία περιφερειακή εταιρία παροχής υπηρεσιών Logistics με δραστηριότητα σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων. Από το 2011 έως το 2017 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια.

Αθανάσιος Μαύρος

Ernst & Young Partner, Advisory Services @ Supply Chain & Operations head Central & South-East Europe

Ο κ. Μαύρος είναι Επικεφαλής του τομέα Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Λειτουργιών. Έχει πάνω από 30 έτη εμπειρίας στη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στρατηγικής & διοίκησης. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας έχει ηγηθεί σημαντικών έργων του  ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Κεντρικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ,  Αλβανία, Πολωνία, Λιθουανία, Ουκρανία, Τουρκία) καθώς και σε μεγάλες διεθνείς αγορές όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ολλανδία, Ρωσία και Νιγηρία. Ο Θάνος είναι οικονομολόγος (Πτυχίο Οικονομικών από το Jersey City State University,- USA) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος ως Μηχανικός Παραγωγής από το Engineering School of N.Y.U (USA). Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το BACIE (British Association for Commercial & Industrial Education) καθώς είναι και πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ανάπτυξης & Κατάρτισης Ανθρώπινου Δυναμικού από το ITD (British Institute of Training & Development). O Θάνος είναι ο επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ & του ECR Cyprus. Είναι μέλος της ΕΙΔΙΠ της ΕΕΔΕ, του ΙΠΕ και του HPI. Ο Θάνος είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα και έχουν έναν 23χρονο γιό τον Κωνσταντίνο.

Γρηγόρης Παπαθανασίου

Logistics Manager, Μπαρμπαστάθης ΑΕ

Ο κ. Παπαθανασίου είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικών, απόφοιτος της Πολυτεχνικής σχολής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου  στο Supply Chain and Supply Chain Management του Α.Π.Θ.

Εργάσθηκε επί χρόνια σε διευθυντικές θέσεις σαν Μηχανικός, εργοταξίων και παραγωγής και ακολούθως σε θέσεις Supply Chain Manager στον Μπουτάρη, σε εταιρείες logistics (3PL) και τα τελευταία χρόνια στον Μπάρμπα Στάθη.

Ασχολήθηκε με θέματα μέτρησης παραγωγικότητας, συντήρησης εξοπλισμού, οργάνωσης αποθηκών, διαχείριση μεταφορών και lean management.

Μιχάλης Μαντάς

Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ο Μ. Μαντάς είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Μέλος του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ISeB) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ (2000) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (M.Sc.) στις Επιστήμες των Αποφάσεων (2001) με ειδίκευση στη Διοίκηση Συστημάτων Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.). Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα (2007) από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ο.Π.Α..

Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει τη διδασκαλία μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή των Logistics και της Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, καθώς και της Διοίκησης Έργων και Προγραμμάτων.

Έχει δημοσιεύσει 13 εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 4 εργασίες σε συλλογικούς τόμους και βιβλία και περισσότερες από 30 εργασίες σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων. Έχει επίσης συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του κ. Μαντά αφορούν στη διοίκηση και λειτουργία συστημάτων μεταφορών, την πολιτική και τιμολόγηση του συστήματος μεταφορών, πληροφοριακά συστήματα και λήψη αποφάσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και τη διαχείριση έργων και προγραμμάτων.

Απόστολος Αιγυπτιάδης

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Τμήματος Μακεδονίας, Ελληνική Εταιρία Διοικήσεων Επιχειρήσεων

Ο Δρ Απόστολος Αιγυπτιάδης είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του
Τμήματος Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως
Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος (αριστοβάθμιων) της
Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δύο πτυχίων
(Νομικής και Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών) από το ίδιο
Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου Τραπεζικής Διοίκησης από το
INSEAD (Γαλλία).

Εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) από το 1978 έως το 2013, όπου
και κατέλαβε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και το
εξωτερικό.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Προσόντων και επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), του ΟΑΕΔ και του Chartered Institute of Bankers (London, UK). Περιλαμβάνεται στον Πίνακα των
Εμπειρογνωμόνων για την επίλυση διαφορών επί ενέγγυων πιστώσεων του
Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC). Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και
μεταπτυχιακό επίπεδο στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας στο

14 Ο Συνέδριο Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – Θεσσαλονίκη 23 Νοεμβρίου 2018 ΑΤΕΙΘ καθώς και στο UniversityofSheffield / CityCollege. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ομιλιών και διαλέξεων στο πλαίσιο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και ημερίδες από το 1986 μέχρι σήμερα.

Είναι Εταίρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Μέλος της Φιλοπτώχου
Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Μέλος του Industrial Advisory Board του
University of Sheffield / International Faculty και του Συλλόγου Αποφοίτων του
INSEAD (IntAlpha’ 99).

Έχει συγγράψει πέντε βιβλία και πολλά άρθρα και εκπαιδευτικά εγχειρίδια με
θέματα Τραπεζικής Διοίκησης, Ανάπτυξης και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού,
καθώς και Διεθνούς Εμπορίου και Διεθνών Επενδύσεων.

Γεώργιος Ηλιάδης

Διευθύνων Σύμβουλος, Ηλιάδης Μεταφορές ΑΕ

Ο κ. Γεώργιος Ηλιάδης είναι πτυχιούχος  του τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ιδρυτής, διευθυντής σπουδών και καθηγητής  στη σχολή  για την πιστοποίηση των επαγγελματικών οδηγών βαρέων οχημάτων (ΠΕΙ), της σχολής ΣΕΚΑΜ (εκπαίδευση μεταφορέων) και της σχολής ΣΕΚΟΟΜΕΕ (ADR). Οι δραστηριότητες των σχολών ΣΕΚΑΜ, ΣΕΚΟΟΜΕΕ και ΠΕΙ λειτουργούν σήμερα υπό τη σκέπη της MISTRAL ΕΠΕ (Macedonian Institute of Shipping, Transport and Logistics) ιδιοκτησίας Γεωργίου Ηλιάδη.

Από το 1998 είναι Διευθύνων Σύμβουλος, κύριος μέτοχος, της εταιρείας ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε. με ειδίκευση στις συνδυασμένες μεταφορές containers αποθηκεύσεις, επισκευές, πιστοποιημένη κατά ISO.

Ο κ. Ηλιάδης έχει συγγραφικό έργο απαριθμώντας τέσσερα βιβλία σε πρώτες εκδόσεις το καθένα για τις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές, εθνικές και διεθνείς.

Έχει επιτελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Συνδέσμων και Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και από το 2017 εκτελεί καθήκοντα Α’ Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης.

Μαρία Μποϊλέ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Η Δρ. Μαρία Μποϊλέ είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο αντικείμενο «Διαχείριση και Πολιτική Λιμενικών και Τερματικών Εγκαταστάσεων Συνδυασμένων Μεταφορών» και Διευθύντρια του Τομέα για Οικονομικά και Περιβαλλοντικά Θέματα Μεταφορών, Θαλάσσιες και Αεροπορικές μεταφορές,  του Ελληνικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Έχει επίσης εργαστεί ως Διευθύντρια Ερευνών στο ΙΜΕΤ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μεταφορών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Rutgers, ΗΠΑ, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Προγράμματος στο Κέντρο Προηγμένων Υποδομών και Μεταφορών, Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Κέντρο Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σχολής Επιχειρηματικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Rutgers, και Επίκουρη Καθηγήτρια Μεταφορών στο Lafayette College.

Απέκτησε το Δίπλωμα του Πολιτικού (Συγκοινωνιολόγου) Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1990, το Μεταπτυχιακό τίτλο του Περιβαλλοντολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Rutgers το 1992, και τον τίτλο του Δρ. Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του NewJersey το 1995.

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 70 ερευνητικά προγράμματα σε θέματα μεταφορών που χρηματοδοτούνται από φορείς στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, έχοντας συντονίσει πάνω από τα μισά εξ αυτών. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 170 τεχνικά άρθρα και 12 κεφάλαια βιβλίων. Το διδακτικό και ερευνητικό έργο της έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις. Έχει διατελέσει σύμβουλος και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων σε πλήθος έργων και μελετών σε θέματα μεταφορών.

Απόστολος Αντωνούδης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Εγνατία Οδός ΑΕ

Φώτης Κοσμάτος

IBM Global Technology Services sales manager, Greece & Cyprus

Ο κ. Φώτης Κοσμάτος είναι Διευθυντής Πωλήσεων των Τεχνολογικών Υπηρεσιών
της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στo πλαίσιo του ρόλου του, βοηθάει επιχειρήσεις και οργανισμούς της Ελληνικής
και Κυπριακής Οικονομίας να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στους πελάτες
τους μέσω της χρήσης καινοτόμων λύσεων όπως το cloud computing και η τεχνητή νοημοσύνη.

Διετέλεσε μέχρι πρόσφατα Υπεύθυνος Πωλήσεων στον κλάδο των
χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για την IBM στην Ελλάδα, μετέχοντας σε σημαντικό αριθμό έργων ψηφιακού μετασχηματισμού των Τραπεζικών και Ασφαλιστικών ιδρυμάτων της Ελληνικής αγοράς.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής ομάδας εμπειρογνωμόνων της ΙΒΜ για το Βlockchain
και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης επιχειρηματικών λύσεων που στοχεύουν στην επίλυση προβλημάτων με τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Φώτης εντάχθηκε στην IBM το 2009 ως Ειδικός Πωλήσεων στον τομέα Global
Technology Services.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του
Πανεπιστημίου Πατρών, κατέχει MSc σε Distributed Information Systems από το
Heriot Watt University, Edinburgh UK καθώς και MBA από το Warwick Business
School, με εστίαση στον τομέα των fintechs και στην καινοτομία στον Τραπεζικό
τομέα.

Αθανάσιος Καΐσης

Ομότιμος Καθηγητής Νομικής, ΑΠΘ, Μέλος Δ.Σ., Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Αντεπιστέλλων Εταίρος του Ινστιτούτου Αλλοδαπού, Ιδιωτικού Διεθνούς και Οικονομικού Δικαίου του Πανεπιστήμιου της Χαϊδελβέργης. 

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω.  Διαιτητής διεθνών διαιτησιών. 

Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τη Διαιτησία.

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Ελλάδος.

Ιδρυτής και Διευθυντής των νομικών Μεταπτυχιακών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος «Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρήσεις, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική», «Διεθνικό και Εμπορικό Δίκαιο, Τραπεζικό Δίκαιο και Διαιτησία/Διαμεσολάβηση», «Δίκαιο της Τέχνης και Διαχείριση της Τέχνης». 

Πληθώρα διαλέξεων μαθημάτων και δημοσιευμάτων στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα. 

Διετέλεσε μεταξύ άλλων:

– Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.).
– Πρόεδρος  της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
– Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.).
– Διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου

Χριστόφορος Αντώτσιος

Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης

Ο κ. Αντώτσιος είναι Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αρχικά εργάστηκε ως μηχανικός στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ και αργότερα, μετά την ανάληψη διαφόρων θέσεων ευθύνης, ορίστηκε Διευθυντής των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης, θέση την οποία διατηρεί έως σήμερα. Έχει διατελέσει Διευθυντής Υγιεινής, Ασφάλειας & Προστασίας Περιβάλλοντος και Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μαρία Δρουγγελίδου

Δικηγόρος, LL.M.
Επιστημονική Συνεργάτης στο ΠΜΣ “Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρήσεις, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική”, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Η κα Δρουγγελίδου είναι Δικηγόρος, Απόφοιτος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνικό και Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Υποψήφια Διδάκτορας στο Εμπορικό (Εταιρικό) Δίκαιο της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

Από το 2016 είναι Επιστημονική συνεργάτης στα νομικά ΠΜΣ και ειδικότερα, στο ΠΜΣ “Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρήσεις, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Διατηρεί Δικηγορική εταιρία στη Θεσσαλονίκη.

Νικόλαος Ι. Πίτσος

Διδάκτωρ Νομικής FU-Berlin, Μέλος Δ.Σ. ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ

Ο Nικόλαος Ι. Πίτσος είναι Δικηγόρος, Εταίρος του Δικηγορικού γραφείου “Νικόλας Ι. Πίτσος & Συνεργάτες” και Διδάκτωρ Νομικής, με ειδικότητα στο Δίκαιο  Ενέργειας, Τηλεπικοινωνιών, Ανταγωνισμού & Κρατικών Ενισχύσεων καθώς και στο Εταιρικό δίκαιο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από τα Παν/μια Freie Universität Berlin στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο και από το Strasbourg III-Robert Schuman στο Δημόσιο Δίκαιο, καθώς και διδακτορικό τίτλο σπουδών (Dr.iur.) από το Παν/μιο Freie Universität Berlin στο Βερολίνο. Είναι συγγραφέας των μονογραφιών: Δημόσιο Συμφέρον και Ανταγωνισμός στο Ρυθμιστικό Δίκαιο των Αγορών Δικτύου (Αθήνα, 2018) και Die erhebliche Behinderung des wirksamen Wettbewerbs (SIEC-Test) im Fusionskontrollrecht. Zugleich ein Beitrag zur Problematik der oligopolistischen Marktbeherrschung unter Vergleich mit dem amerikanischen SLC-Test (Βερολίνο 2013).

Έχει διδάξει Εμπορικό Δίκαιο, Δίκαιο Ανταγωνισμού και Ενέργειας στην Γερμανία και την Ελλάδα. Τέλος είναι Μέλος ΔΣ του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε. (ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. – πρώην ΛΑΓΗΕ Α.Ε),  του    δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΘΗΝΑ 9,84» (Δ.Ε.Ρ.Α), του Γερμανικού Ινστιτούτο για το Δίκαιο Ανταγωνισμού & Ενέργειας και το Δίκαιο Ρύθμισης των Αγορών Δικτύου στο Βερολίνο Freie Universität Berlin (πλέον Institut für Energie- und Regulierungsrecht TU-Berlin) και του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων ενώ κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-COMP) στις Βρυξέλλες.

Γεώργιος Τσίκουλας

Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ

Ο κ. Γιώργος Τσίκουλας σπούδασε Διεθνή Οικονομικά και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην συνέχεια Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Πήρε MSc από το London School of Economics στο Λονδίνο σε Διεθνή Χρηματοοικονομικά και Λογιστική, και MSc από το University of Sheffield μέσω του City College στην Θεσσαλονίκη σε Πληροφοριακά Συστήματα. Παράλληλα πήρε το Diploma in Numismatics από το Florence Shook School of Numismatics των ΗΠΑ, είναι πιστοποιημένος ελεγκτής EMAS, και Lean Six Sigma Green Belt.

Εργάζεται στην Πυραμίς Μεταλλουργία από το 1999 σε διάφορες θέσεις και από το 2011 ως Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην ΕΕΔΕ γράφτηκε το 1994 και έκτοτε παρακολουθεί τις δραστηριότητές της. Είναι Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΕΔΕ Μακεδονίας, και Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης του ΕΙΔΙΠ Μακεδονίας.

Ραλλιώ Λεπίδου

Δημοσιογράφος

Η κ. Ραλλιώ Λεπίδου γεννήθηκε στη Σουηδία. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αγγλικό Κολέγιο Greenwich College, στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας, στις Ανθρώπινες Επιστήμες με ειδικότητα στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, έχει πτυχίο Marketing management και Προγραμματίστριας Αναλύτριας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας και Ανάπτυξης (ΕΛΚΕΠΑ).

Από το 1993 έως σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοράσεις (ΕΤ3, ΑΝΤ1), ραδιόφωνα, εφημερίδες – περιοδικά, γραφεία τύπου, παρουσιάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR channel ανταποκρίτρια στη Βόρεια Ελλάδα από τη Θεσσαλονίκη.

Τον Απρίλιο του 2011 δημιούργησε το μοναδικό ελληνικό διαδικτυακό κανάλι που πραγματεύεται  θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης το www.ka-business.gr, που στόχο έχει την υποστήριξη και προβολή των δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής κοινότητας της Χώρας μας, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει. Ειδικότερα τα πολυσυνέδρια «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ», την έντυπη έκδοση του, το περιοδικό «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ», την ειδησεογραφία που δημοσιεύει στο site www.ka-business.gr και των newsletter που προωθεί με θέματα του portal, στους 35.000 αναγνώστες του από τον επιχειρηματικό, παραγωγικό, ακαδημαϊκό, ερευνητικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Είναι εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης) καθώς και στο μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ. Πρόσφατα εκλέχθηκε μέλος στο ΔΣ της UNESCO στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης ενώ υπήρξε Πρόεδρος και Ιδρυτικό μέλος στη μη κερδοσκοπική εταιρία «Ομάδα Δημοσιογράφων για τα παιδιά» (ΟΔΗΠΑ) αλλά και Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Γρηγόρης Ταπεινός

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΔΕ

Ο κ. Γρηγόρης Ταπεινός έχει συμπληρώσει 38 χρόνια σε θέσεις διοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα οποία, τα 15 ως Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής σε μεγάλες εταιρίες Johnson Diversey ΕΛΛΑΣ Α.Ε., S.C. JOHNSON PROFESSIONAL ΕΠΕ, HQF Α.Ε., ΚΑΝΑΚΙ (HQF) Α.Ε. REMY HELLAS Α.Ε., S.C. JOHNSON & SON (HELLAS) Α.Ε., Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε., CHANDRIS INC. – FANTASY CRUISES, New York και MOORE, STEPHENS & CO Chartered Accountants.

Με την ίδρυση της KEY Consultants, το 2005, ανέλαβε την οργάνωση νεοσύστατων ή υφισταμένων εταιρειών, παρέχοντας υπηρεσίες σχεδιασμού και διαχείρισης της αλλαγής, προγραμματισμού και διαχείρισης έργων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, συστημάτων υποκίνησης εργαζομένων, σύνταξης και υποβολής προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Φορολογίας ΜΚΟ και Διεθνών Δραστηριοτήτων, ανάπτυξης στρατηγικών πλάνων, προϋπολογισμών, συστημάτων reporting και εφαρμογών των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.

Δραστηριοποιήθηκε παράλληλα στον χώρο της εκπαίδευσης, ως ωρομίσθιος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και την ΕΕΔΕ. Ως πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων – μητρώο Β’ ΕΟΠΠΕΠ, Ενιαίο Μητρώο ΕΚΔΔΑ και ΛΑΕΚ – είναι εισηγητής σε σημαντικό αριθμό ανοικτών και ενδοεπιχειρησιακών σεμιναρίων. Είναι Λογιστής-Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης ΟΕΕ, κατέχει Δίπλωμα IFRS, ΑΙΑ-Association of International Accountants, UK, είναι κάτοχος MBA από το Hofstra University της Νέας Υόρκης, στη Λογιστική και σε Εμπορικές Εφαρμογές Η/Υ.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) και μέλος επιτροπών του ΥΠΟΙΚ που συνέταξαν τους Ν. 4308/15 και Ν.4172, 4174/13. Είναι επίσης μέλος του Taxation Committee του Am Cham, του ΕΙΟΔ-ΕΕΔΕ και Μελετητής της ΓΓΔΕ (κατηγορίες 3 και 5) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Γεώργιος Κωνσταντόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΒΕ

Ο Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, Αντιπρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ – Πανελλήνια ‘Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων ελιών και Μέτοχος, Μέλος Δ.Σ. και Διευθυντής Εξαγωγών της ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε “OLYMP” – Βιομηχανίας τροφίμων από το 1956. Η εταιρεία επεξεργάζεται, μεταποιεί, τυποποιεί και εξάγει σε 70 χώρες το 10% (περίπου 20.000 τόνους) της ετήσιας παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα.

Διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Κατερίνη, Καλαμάτα και Νέα Μουδανιά
και αποθηκευτικούς χώρους σε πολλές περιοχές όπου παράγεται η επιτραπέζια
ελιά και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που συσκευάζεται στην Καλαμάτα.
Διετέλεσε Βουλευτής Πιερίας, Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη IPU
(INTERPARLIAMENTARYUNION), Αντιπρόεδρος Διαρκούς Κοινοβουλευτικής
Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Επίκουρος Καθηγητής του ΑΠΘ.
Ο Δρ. Κωνσταντόπουλος έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές – με ειδικότητα και
Διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Μονάχου “Ludwig – Maximillian Universität
München“ και Σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης. Μιλά Γερμανικά και Αγγλικά

Εμμανουήλ Βλαχογιάννης

Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΒΕΘ

Ο κ. Βλαχογιάννης αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και ακολούθησε σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Ruhr της πόλης Bochum στη Γερμανία. Κάτοχος Master στην Επιχειρησιακή Έρευνα της Ανωτάτης Τεχνικής Σχολής της περιοχής Ρήνου-Βεσταφαλίας, στην πόλη του Άαχεν.

Ασχολείται με το εμπόριο υφασμάτων διατηρώντας κατάστημα στη Θεσσαλονίκη από το 1981. Είναι  Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από τον Ιούνιο του 2006 και Μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει Μέλος Δ.Σ. Φορέων και Οργανισμών της Θεσσαλονίκης για σειρά ετών.

Νικόλαος Μπακατσέλος

Πρόεδρος Δ.Σ. Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ

Ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.» και της «Pyramis Deutschland GmbH».

Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην «Imperium ΑΕΕΧ» και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην «Egnatia Bank Securities S.A.» καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.».

Υπήρξε μέλος της ΔΕ του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΕ και Πρόεδρος της ΔΕ Βορείου Ελλάδος. Από τον Φεβρουάριο 2014 έως τον Ιούνιο 2016 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank. Είναι μέλος της ΔΕ και του ΔΣ του ΣΒΒΕ.

Είναι μέλος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και από τον Ιούνιο 2010 έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος του AMCHAM και Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Ελλάδος. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο University of Reading και έχει κάνει Μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά, Εμπόριο και Οικονομικά στο City University Business School.

Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες.

Κωστής Καγγελίδης

Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΠΒΕ

Ο κ. Κωστής Καγγελίδης είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΒΕ, Iδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και έχει MSc στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εργάστηκε ως συνεργάτης ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο της ΙΒΜ με αντικείμενο την μηχανική όραση στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας. Από το 1994 ίδρυσε την ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ, μία εταιρία με εμβληματικά έργα πληροφορικής στο χώρο της διαλειτουργικότητας ηλεκτρονικών συστημάτων, των ηλεκτρονικών προμηθειών στην Υγεία αλλά και στις καινοτόμες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης με δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε γνωμοδοτικές επιτροπές εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα (Foresight ΓΓΕΤ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση (eTEGExpertGroupDGMARKT).

Αθανάσιος Ιατρόπουλος

Α’ Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Τμήματος Μακεδονίας, Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων

Ο κ. Θανάσης Ιατρόπουλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. από το 1984 και
κάτοχος τίτλου Master in Computer Engineering από το Syracuse University των
Η.Π.Α. το 1986. Το έτος 2004 απέκτησε τίτλο ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από
το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει εργαστεί ως προγραμματιστής Η/Υ από το 1988
σε εταιρείες λογισμικού και έχει αναλάβει το ρόλο του Διευθυντή σε θέματα
πληροφορικής στις Ελβετικές ασφαλιστικές εταιρείες SCHWEIZ και Zurich καθώς και στη Γενική Εταιρεία Κατασκευών (ΓΕΚ Α.Ε.). Από το 1999 κατέχει το ρόλο
Προϊσταμένου και αργότερα Διευθυντή Πληροφορικής και Επικοινωνιών ενώ από το έτος 2017 έχει αναλάβει το ρόλο του Διευθυντή Ανάπτυξης Συστημάτων &
Τεχνολογιών στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Από το 2013 έχει αναλάβει το ρόλο του
Προέδρου της Ομάδας Διοίκησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής &
Επικοινωνιών και από το 2018 το ρόλο Αντιπροέδρου του Τμήματος Μακεδονίας
της ΕΕΔΕ.

Βασίλης Ευθυμιάδης

Αντιπρόεδρος Ομίλου Ραιδεστός – Ευθυμιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος Κ&Ν Ευθυμιάδη

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1972, ο κος. Βάσος Ευθυμιάδης είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια» (1990) και κατέχει B.Sc. in Industrial Economics από το London School of Economics (1993) και M. Sc. ιn Shipping, Trade and Finance από το City University (1994).

Ο κος. Ευθυμιάδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ελληνικού χώρου στον τομέα των αγροτικών εφοδίων, ιδρυθείσα το 1935 και έχοντας αναπτύξει μια σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στις περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπρόσθετα, είναι Αντιπρόεδρος του Ομίλου Αγροτεχνολογίας Ραιδεστός, έναν επιχειρηματικό φορέα με πολυσχιδή δραστηριότητα γύρω από την γεωργία και ενασχόληση με τις αγροτικές εισροές, την έρευνα και ανάπτυξη πολλαπλασιαστικού υλικού, τις εργαστηριακές υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, τις υπηρεσίες περιβάλλοντος και την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων μέσω συμβολαιοποιημένης γεωργίας.

Παράλληλα με τα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα, ο κος. Ευθυμιάδης έχει ενεργή συμμετοχή σε έναν αριθμό κλαδικών Συνδέσμων και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που αποσκοπούν στην προαγωγή της οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης. Την στιγμή αυτή διατελεί:

  • Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών
  • Μέλος του Advisory Board του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Κλείστε τη θέση σας τώρα!

Προλάβετε να δηλώσετε συμμετοχή στο συνέδριο-Θεσμό της Βόρειας Ελλάδας και αποκτήστε επίκαιρη και εφαρμόσιμη γνώση, εμπειρία και τα εχέγγυα για επιτυχημένη Επιχειρηματικότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας